Mijn Blog..Beer en Bluebelle

June 5, 2015

 

Ik ga jullie voorstellen aan Beer en Bluebelle, twee kleine olifantjes die de hoofdrol spelen in mijn boekje wat ik probeer te schrijven.Het wordt een verhaal voor jong en oud, zodat als jullie ouderen het voorlezen aan jullie jongeren er ook veel plezier aan beleven.Ik zal zo nu en dan korte stukjes uit het boek in mijn blog schrijven, kleine preview's.Wel moet ik bekennen dat het schrijven me soms niet meevalt en ik het weer voor een tijdje laat liggen, want dan trekken de kwasten of de pastels aan me en ben ik weer bezig met een ander project maar het tekenen van de olifantjes is wel een feestje.Ik ben van ze gaan houden en ook van hun vriendjes....

 

3 juni 2015

Beer heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij behoorlijk dik ter wereld kwam.Zijn moeder vond hem meteen een beer van een olifant, daar heeft hij zijn naam aan te danken. De moeder van Beer moet Beer alleen opvoeden want zijn vader is gedood door ivoor jagers,dat is niet makkelijk voor de moeder van Beer.De vader van Beer was de burgemeester van het dorp Olliedam.Hij was groot en sterk en het hele dorp Olliedam mist hem.

 

Bluebelle is geboren in Ollieveen, niet ver weg van Olliedam eigenlijk liggen de dorpen vlakbij elkaar.

De vader van Bluebelle is acteur en speelt met grote regelmaat de hoofdrol in natuurfilms. Maar er is iets bijzonders aan Bluebell,ze heeft een heel andere kleur dan de andere olifanten,ze is niet grijs maar ze is blauw.Hoe is dat nou mogelijk??

 

14 juni 2015

 

Een stukje uit het hoofdstuk  'Naar school'

 

Er is maar één school in de hele omtrek en zoals alle olifanten die voor het eerst naar school gaan zijn Beer en Bluebelle wel een beetje zenuwachtig.

Bluebelle heeft zich helemaal mooi gemaakt en omdat Bluebelle de kleur rood heel erg mooi vindt heeft ze een mooi lint om het krulletje op haar kop gestrikt. De vader en moeder van Bluebelle hebben haar een rode rugtas gegeven en deze volgestopt met rode bessen en kokosnootmelk.

 

Beer heeft vanmorgen een hele bak vol planten en vruchten opgegeten, zijn buik zit helemaal vol en zijn moeder moest hem helpen zijn rugzak om te doen, ook zijn rugzak zit vol met eten want zonder eten kan Beer niet studeren. Een beetje trillerig liepen ze achter de juf aan naar binnen.De eerste schooldag is begonnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 juli 2015

 

Ze werden al aardige knappe koppen die kleine olifanten en Beer en Bluebelle waren dikke vriendjes geworden.

Op een middag zaten ze op het muurtje bij de school, daar zaten ze heel vaak en aten dan hun tussendoortjes op en bespraken ze een heleboel dingen, zoals wat ze zouden worden als ze later groot zijn.

Beer wil heel graag burgemeester worden van zijn dorp, net als zijn vader en eigenlijk wil hij van alle dorpen wel burgemeester worden.

Bluebelle heeft een heel andere droom, zij wil heel graag danseres worden en later als ze klaar zou zijn met dansen wil ze les geven en misschien zelf een eigen balletschool beginnen.

De papa van Bluebelle vind dat een geweldig idee, zelf is hij ook een bekende acteur en speelt regelmatig in natuurfilms, maar de mama van Bluebelle vind het ietsje minder leuk want één artiest in het gezin is meer dan genoeg, maar ja, ze wil Bluebelle natuurlijk ook niet tegen houden.De mama van Bluebelle gaat achter de naaimachine zitten en naait een mooi rood jurkje, speciaal voor de balletles.....

 

Een stukje uit het hoofdstuk 'Balletles'

 

“ Wat zien jullie er allemaal mooi uit, ik heet Bluebelle en dit wordt mijn eerste balletles ”.

“Oh”, zegt een beetje nuffig olifantje tegen haar.” “Dit is al mijn vierde les en ik kan het al heel erg goed.”

De andere olifantjes kijken haar allemaal vol ontzag aan.

Er klinkt muziek uit het zaaltje en Bluebelle's hartje begint wild te kloppen van opwinding.

De deur van het zaaltje zwaait open en daar staat balletmevrouw Olivskaya, ze komt helemaal uit Rusland.

Vroeger was mevrouw Olivskaya een hele beroemde Russische danseres maar mevrouw Olivskaya moest uit Rusland vluchten want in dat land mochten olifanten niet meer dansen. Raar hoor, dansen kan toch helemaal geen kwaad, maar Bluebelle was wel blij dat mevrouw Olivskaya nu vlakbij Ollieveen woonde en zo kan Bluebelle haar eerste balletles krijgen van een echte beroemde ballet mevrouw.

Alle olifantenmeisjes moesten bij het naar binnengaan een kleine buiging maken voor mevrouw Olivskaya. Toen Bluebelle aan de beurt was keek mevrouw Olivskaya haar even vreemd aan maar kreeg een glimlach op haar mooie rode lippen, wat zag ze er mooi uit, dacht Bluebelle, een knotje op haar kop en een mooie roze jurk met mooie roze balletschoenen.

“Bonjour Bluebelle welkom op de balletschool van mevrouw Olivskaya.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 augustus 2015

 

Een stukje uit het hoofdstuk 'Krantenwijk'

 

Vandaag loopt Beer dus voor het eerst zijn krantenwijk.

Hij begon aan het begin van het bos waar het nog licht was maar hoe dieper hij het bos in liep werd het als maar donkerder en eerlijk gezegd,Beer vind dat niet echt prettig.

Hij heeft alle kranten in zijn rugzak gestopt waardoor deze behoorlijk zwaar is. 

Halverwege kreeg Beer wel heel erge honger, hij had al zeker 10 kranten bezorgd.  

Ze riepen naar hem, “He, ben jij de nieuwe kranten olifant?". "Ik mag hopen dat jij het beter doet dan de vorige kranten olifant want die kwam altijd veel te laat of hij kwam helemaal niet ".

“We hebben een klacht ingediend en daarom hebben ze hem zeker ontslagen”.

Beer keek omhoog naar een grote olifant “Nou uh, dat weet ik niet meneer” zegt Beer een beetje geschrokken tegen de allergrootste olifant die hem had aangesproken.

“Ik zal mijn best doen om niet te laat te komen meneer”.  Vlug liep hij door naar het volgende adres.

Maar zijn buik knorde zo vreselijk van de honger, dus besloot hij even pauze te houden om wat bessen te plukken.

Hij zat helemaal met zijn kop in de struik toen hij met een harde klop op zijn billen werd getikt door een  slurf.

“He wat moet dat, dit is toevallig mijn struik en daar mag jij niet van eten hoor”.

Beer draaide zich geschrokken om en zag een jongensolifant uit een klas hoger.

Op school liep Beer altijd met een grote boog om hem heen want hij maakte altijd ruzie met iedereen.

Oei dacht Beer dit is niet de bedoeling, ik wil geen ruzie met deze ruziemaker.

Hij zei “ Sorry ik wist niet dat je een eigen struik had, anders was ik wel doorgelopen”

“Tuurlijk heb ik een eigen struik dat weet iedereen, niemand mag hier in de buurt komen anders krijg je het mij  aan de slurf, dus voortaan doorlopen”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 22 augustus  2015

 

Een stukje uit het hoofdstuk 'De picknick'

 

Bram kon het beste zwemmen van allemaal, hij wil later zwemmer worden en meedoen aan de Olympische spelen. Bram was al heel ver in het meer en zag niet dat er een krokodil vlak achter hem zwom.

De anderen hadden ook niets in de gaten want die waren druk bezig elkaar nat te sproeien.

Maar in de bosjes zat een onbekend olifantenkind te gluren en zag hoeveel plezier alle olifantenkinderen met elkaar hadden.

Eigenlijk wilde hij best wel meespelen, hij kende deze olifantenkinderen wel want hij stond ook wel eens bij de school te kijken,stiekem achter een boom. Zelf kon hij niet naar school, omdat hij zijn ouders moest helpen.

Zijn ouders werkten heel hard bij een mensenbedrijf die toeristen vermaken door ze op hun rug mee te sjouwen door het bos en hij moest als kleine olifant kunstjes verrichten door een bal op zijn slurf te laten balanceren.

Hij had zich tussen de bosjes verscholen. Plotseling zag hij een krokodil vlak achter Bram.

Hij bedacht zich niet en sprong uit de bosjes, hard roepend naar Bram.

“He Bram, kijk achter je, er komt een krokodil op je af.”

Iedereen werd opgeschrikt door het geroep van het onbekende olifantenkind en het werd een geschreeuw van jewelste aan de kant van het meer.

Alle olifanten liepen van links naar rechts en van rechts naar links en schreeuwden zo hard ze konden om de krokodil te verjagen.

Maar wat deed het onbekende olifantenkind, hij gooide met een super worp de bal recht op de kop van de krokodil.

De krokodil schrok daar zo van dat hij snel maakte dat hij wegkwam.

Zo kon Bram gelukkig weer naar de kant zwemmen met bovenop zijn slurf de bal van het onbekende olifanten kind.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 28 augustus 2015

 

Een stukje uit het hoofdstuk 'Bintjang'

 

Bintjang hoorde zijn vader trompetteren, dat was het teken dat hij snel naar huis moest.

Hij woonde een heel eind van het meer vandaan en moest zich dus haasten, vanmiddag komt er een nieuwe groep toeristen, voor een rondleiding door het bos.

Hij kon heel wat kunstjes met de bal en dat vonden de toeristen heel erg leuk, maar vandaag was hij liever gaan zwemmen met de andere olifanten kinderen.

Soms stond hij bij de school achter een bosje te kijken naar hoe de kinderen les kregen en tussen de middag met elkaar speelden, hij wilde graag vriendjes met hen worden.

Maar ja, dat kon nu eenmaal niet, want het was een heel erg druk bedrijf waarvoor hij en zijn ouders werkten en het leek wel of het steeds drukker werd. Mensenmensen willen steeds meer en tegenwoordig bleven ze ook al in grote tenten slapen.

Ach, zo snel als zijn poten het toestonden rende hij door de bossen naar huis en kwam net op tijd om met vader en moeder aan het werk te gaan.

“ Zo” zei vader. “ Je was zeker weer naar de andere olifantenkinderen, ik heb je zo vaak gezegd dat dat niet kan, het is jammer voor je maar je moet nou eenmaal meewerken, ik zou het best wel anders willen maar we zijn in dienst van het toeristenbedrijf en dan kan je niet zomaar elders je pleziertje gaan halen.”

Vader kijkt een beetje boos naar Bintjang.

Moeder kijkt verdrietig, eigenlijk kijkt ze altijd verdrietig, Bintjang weet dat haar rug heel erg veel pijn doet.

Hij houd zoveel van zijn moeder. Snel geeft hij haar een dikke slurf kus.

Moeder kijkt er zelfs een beetje blij van.

“ Ik zal voortaan op tijd zijn vader, je kunt op me rekenen.” zei Bintjang en met z’n drietjes lopen ze op weg naar de toeristen, die al ongeduldig stonden te wachten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vrijdag 18 sept 2015

 

Een stukje uit het hoofdstuk 'Familieberaad'

 

Vader, moeder en Bluebelle zaten aan tafel, het avondeten op te peuzelen toen de moeder van Bluebelle zich niet meer kon inhouden. " Weet je wat we vandaag hebben meegemaakt”?. “Nou nee” zegt de vader van Bluebelle, ik kom net terug van een filmklus, dus weet ik niet wat jullie allemaal hebben beleefd, maar eh, ik luister”. Dat liet de moeder van Bluebelle zich geen twee keer zeggen.” Er is een jongensolifant die wij helemaal niet kennen, hij zit niet op de school van Bluebelle, maar hij stond tussen de struiken naar de kinderen te kijken, die in het water aan het dollen waren en plotseling hoorde de moeder van Beer, met wie ik gezellig mee onder de parasol wat aan het kletsen was ,een hevig trompetter, we schrokken ons allemaal een hoedje. "Bram was aan het oefenen voor de olympische spelen, je weet dat hij een echte zwemmer is en hij wil een echte prof. worden".. ”Lieve”, zei de vader van Bluebelle, ”Je dwaalt af, wat is er precies gebeurd ”.”Oh, ja sorry, nou, Bram werd bijna, op een krulstaartje na opgegeten door een krokodil, de bek van de krokodil was al helemaal open zodat Bram er zo tussen kon glijden, maar de onbekende olifanten jongen gooide met een ongelofelijke goeie worp een bal pardoes op de kop van de krokodil, die van schrik de andere kant op zwom. " Nou toen gingen we natuurlijk naar de olifanten jongen om hem te bedanken en natuurlijk om te vragen wie hij was". ”Ja” zei Bluebelle en hij heet Bintjang en hij heeft ook een andere kleur, want hij is bruin en wij kennen geen bruine olifanten papa, hij was echt heel erg dapper en hij heeft Bram gered en nu moet jij uitzoeken waar hij woont zodat we hem met z’n allen kunnen bedanken".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zondag 4 oktober 2015

 

Een stukje uit het hoofdstuk ' Dorpsoverleg'

 

 

De vader van Bluebelle trompetterde alle dorpsbewoner uit hun huizen.

Alle olifanten gingen om de vader van Bluebelle staan.Hij vertelde het hele verhaal wat er die middag was gebeurd. Alle olifanten kinderen hadden natuurlijk ook al het spannende avontuur van Bram en Bintjang aan  hun ouders verteld zodat iedereen al een beetje op de hoogte was. ” Wat we kunnen doen is nu naar Olliedam gaan om gezamelijk te overleggen wat te doen”. Daar waren de dorpsbewoners het helemaal mee eens, en zo ging het hele dorp Ollieveen op weg naar het dorp Olliedam, eigenlijk lag het dorp Olliedam gewoon om de hoek,maar ja het was toch een ander dorp.Onderweg trompetterden ze het populaire liedje  'De olifantenwals' gecomponeerd door de beroemde olifanten componist Andreas Rieus. Toen ze in Olliedam aankwamen stonden ook daar de inwoners al op het plein met elkaar te trompetteren over het avontuur van Bram. Bram woonde in Olliedam en hij voelde zich een hele piet nu iedereen op zoek ging naar Bintjang.

De vader van Bluebelle had al een heel scenario klaar wat iedereen moest doen voor het geval ze de kleine Bintjang zouden vinden. De moeders moesten thuis blijven om een feestmaal klaar te maken en de kinderen moesten aan Mevrouw Olivskaya vragen of ze een dans wilde dansen onder begeleiding van componist Andreas Rieus.

“ Luister ” zei de vader van Bluebelle. “ Bluebelle zei dat de jongen bruin was en zoals jullie vast wel weten wonen de bruine olifanten in het donkere bos, ze worden ingezet in de toeristenindustrie het is een heel eind lopen voordat we daar zijn en we zijn nu niet goed voorbereid dus lijkt het me verstandig om morgen met een aantal van ons de tocht te ondernemen”. De andere olifanten vonden dat ook een goed plan.” Wie meld zich aan om mee te gaan”? zei de vader van Bluebelle. “Nou, ik natuurlijk” zei de vader van Bram.”Deze olifanten jongen heeft mijn zoon gered, dus ik ga sowieso mee.” Ook de vader van Sjaak ging mee. De vader van Sjaak en Bram en de vader van Bluebelle  spraken af dat ze morgenochtend vroeg op zoek zouden gaan naar Bintjang.

 

 

 

Tags:

Please reload

Featured Posts

Mijn Blog..Beer en Bluebelle

June 5, 2015

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow me
  • Facebook Classic